Startpagina / Blog / TikTok-tips / Hoe een TikTok-video te verwijderen in 2023

Hoe een TikTok-video te verwijderen in 2023

Gepubliceerd 9 augustus 2023

Sommige van je TikTok-video's zijn je trots en vreugde. Je bekijkt ze van tijd tot tijd opnieuw en vindt ze net zo vermakelijk als toen je ze filmde. Maar anderen kunnen helaas de tand des tijds niet doorstaan. U kunt zelfs niet tegen het idee dat mensen ze tegenkomen en denken dat ze uw inhoud perfect vertegenwoordigen.

Gelukkig is het verwijderen van TikToks van je account vrij eenvoudig, ongeacht het stadium van voltooiing. Of u nu een video wilt verwijderen waarmee u net bent begonnen met filmen, een clip die is opgeslagen in uw concepten of een clip die is gepost zodat iedereen deze kan zien, u kunt dat in slechts een paar stappen doen. In de volgende tutorial laten we u precies zien wat u moet doen.

Verwijder een video die u momenteel aan het opnemen bent

Voordat je een video op TikTok kunt delen, moet je een reeks schermen doorlopen om de clip op te nemen, te bewerken en te plaatsen. Als je op enig moment niet tevreden bent met je video, kun je deze verwijderen en teruggaan om hem helemaal opnieuw op te nemen. Dit zijn de stappen die u moet nemen als u zich wilt afmelden tijdens de opname:

  • Druk op rood vinkje rechtsonder in het scherm om de opname te stoppen;
  • Selecteer de pijl linksboven om terug te gaan naar het beginscherm;
  • Kraan X in de linkerbovenhoek en selecteer vervolgens, wanneer daarom wordt gevraagd Weggooien;
  • U kunt ook tikken Begin opnieuw om de huidige video te verwijderen en meteen een nieuwe te maken.

Als je op de rode knop drukt om de opname te stoppen of de blauwe timer bovenaan het scherm volledig laat aflopen, kom je automatisch in het bewerkingsmenu terecht. In dit stadium kunt u een voorbeeld van uw video bekijken en beslissen of u door wilt gaan of deze wilt verwijderen. Als u voor het laatste kiest, hoeft u alleen maar:

  • Druk op pijl in de linkerbovenhoek;
  • druk op X zodra het in hetzelfde deel van het scherm verschijnt;
  • Kiezen Weggooien of Begin opnieuw uit het volgende pop-upmenu.

Zelfs als u voorbij de opname- en bewerkingsschermen komt en het postmenu bereikt, kunt u de video nog steeds verwijderen door op de te tikken pijl in de linkerbovenhoek. Die actie brengt je terug naar het bewerkingsscherm, waarna je gewoon de hierboven beschreven stappen hoeft te herhalen.

Verwijder een video in uw concepten

Voordat je een video op je TikTok-profiel plaatst, kun je deze als concept opslaan en later terugkomen om deze te bekijken. Als u er met een frisse blik naar kijkt, kunt u immers nieuwe bewerkingen ontdekken die u zou kunnen maken of wijzigingen die u zou kunnen doorvoeren. Het is ook mogelijk dat u zich realiseert dat de video niet goed genoeg is en besluit deze te verwijderen.

Als je een TikTok permanent uit je concepten wilt verwijderen, moet je het volgende doen:

  • Open de app en tik op de Profiel tabblad in de onderste zijbalk;
  • Tik op de Concepten map weergegeven naast de geposte video's op uw profiel;
  • Selecteer de video die je wilt verwijderen en houd deze vast. Of tik op Selecteer in de rechterbovenhoek van het scherm om de clip te kiezen;
  • druk op Verwijderen onderaan het scherm en bevestig uw keuze wanneer daarom wordt gevraagd.

Als u meerdere concepten tegelijk wilt verwijderen, tikt u op de eerste en houdt u deze vast totdat er een vinkje op de miniatuur verschijnt. Daarna kun je verschillende video's selecteren door erop te tikken. Als u klaar bent met kiezen, drukt u op Verwijderen en bevestig de actie.

Verwijder een video die je hebt geplaatst

Er wordt gezegd dat de inhoud die je op internet plaatst daar voor altijd blijft staan, maar dat is niet het geval met TikToks. Als je besluit dat een video niet meer past bij het thema of de esthetiek van je account, kun je deze in een paar snelle stappen verwijderen:

  • Open de app en tik op de Profiel tabblad in de onderste zijbalk;
  • Zoek de video die je wilt verwijderen en selecteer deze;
  • Druk op drie puntjes pictogram in de rechterzijbalk om een nieuw menu met drie rijen te openen;
  • Veeg naar links op de derde rij totdat u bij de Verwijderen knop;
  • Tik op de knop en bevestig je keuze om de video uit je profiel te verwijderen.

Hoewel de video in kwestie uit je account wordt verwijderd, bestaat de mogelijkheid dat iemand deze heeft gedownload. Om dat te voorkomen, moet u uitschakelen video-downloads in uw Privacy tabblad.

Laat je Instagram groeien
met Buzzoid

Leer meer
Geschreven door:
AUTEUR & HOOFDREDACTEUR
Jessica is een schrijver die gespecialiseerd is in sociale media, marketing en digitale strategie. Ze is afgestudeerd aan Antioch College en behaalde haar MBA aan de Carroll Graduate School of Management van Boston College, gespecialiseerd in STEM-management. Haar werk is gepubliceerd in tal van wetenschappelijke tijdschriften en reguliere publicaties. Ze woont in New England met haar man, twee kinderen en drie honden.
Dit vind je misschien ook leuk:

Wil je je Instagram sneller laten groeien?