Startpagina / Blog / Instagram-tips / Zeg vaarwel tegen Instagram: bewezen tips voor het veilig verwijderen van uw account

Zeg vaarwel tegen Instagram: bewezen tips voor het veilig verwijderen van uw account

Gepubliceerd 17 juli 2023

Hoewel het een moeilijke beslissing kan zijn, zijn er een aantal redenen waarom je je Instagram-profiel zou willen verwijderen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een account op te zeggen omdat je merkt dat je doelgroep dit platform niet gebruikt, het niet loont of het gewoon niet leuk meer is. 

Daar moet je echter rekening mee houden het verwijderen van een account is onomkeerbaar en kan niet ongedaan worden gemaakt. Daarom is het van cruciaal belang om vooraf alle gevolgen te overdenken. Om deze reden hebben we besloten om u door de stappen voor het verwijderen van een Instagram-account en advies geven over hoe u dit veilig kunt doen. 

Dus, laten we erin duiken!

Dingen die u moet doen voordat u uw account verwijdert

Het is belangrijk om download alle inhoud of gegevens die u wilt opslaan voordat u uw Instagram-account annuleert. Dat omvat alles wat je naar je profiel hebt geüpload, zoals foto's, video's, volgers en vind-ik-leuks. Om dit te doen, een download van uw gegevens van Instagram aanvragen via het menu Instellingen. Zodra alles is gedownload, kunt u het verwijderingsproces starten. 

Houd er echter rekening mee dat zodra u uw account verwijdert, al uw inhoud voor altijd verdwenen is. Bovendien zullen alle opmerkingen of vind-ik-leuks die je hebt gemaakt op de berichten van andere gebruikers ook verdwijnen. Daarom, als je opmerkingen of vind-ik-leuks die je hebt gemaakt op andermans berichten wilt behouden, moet je dat doen maak screenshots Eerst. Als u een aanzienlijke rekening bij heeft veel volgers of een geverifieerd account, is het belangrijk om af te wachten en deze keuze verstandig te overwegen.

Stappen om uw account te verwijderen

Hoewel het verwijderen van een Instagram-account een eenvoudig proces is, is het cruciaal om de instructies zorgvuldig te volgen om er zeker van te zijn dat je account echt wordt verwijderd. Dit is hoe je het doet:

  1. Open een webbrowser op uw computer, ga naar instagram. com, En log in op de rekening
  2. Gebruik de Helpcentrum-link in het menu Instellingen om toegang te krijgen tot de Verwijder uw accountpagina. Bevestig door te klikken Account verwijderen.
    • Instagram stelt dan deactivering voor in plaats van verwijdering, dus het kan zijn dat je je keuze opnieuw moet bevestigen. Als je er per ongeluk voor kiest om te deactiveren, blijft je profiel op het platform bestaan, maar is het niet zichtbaar voor andere gebruikers. 
  3. Kies een van de beschikbare verklaringen voor waarom je je account wilt verwijderen. Het geven van een antwoord is verplicht.
  4. Voer uw wachtwoord in om nogmaals te bevestigen dat u het account wilt verwijderen. Klik op @gebruikersnaam verwijderen.

Apple-gebruikers kunnen de Instagram-app gebruiken om een account te verwijderen

Als u een Apple-gebruiker bent, verwijdert u uw profiel op uw mobiele apparaat via de Instagram-app. 

  1. Log in op de app en open het account dat u wilt verwijderen.
  2. Tik in plaats daarvan op de drie lijnen die het menupictogram in de rechterbovenhoek markeren. Kiezen Instellingen, Dan Accounts centrum, en dan de Persoonlijke gegevens keuze.
  3. Kraan Accounteigendom en controleen klik vervolgens op Deactivering of verwijdering.
  4. Tik op het account dat je wilt verwijderen.
  5. Voer uw wachtwoord opnieuw in en tik op uw gebruikersnaam om uw keuze te bevestigen.

Wat als u een Android-gebruiker bent?

Om de een of andere reden is de De Instagram-app op Android-apparaten biedt nog steeds geen optie om een account te verwijderen. U kunt dit echter altijd met een browser doen.

  1. Ga naar instagram. comen log in op het account.
  2. Ga na het inloggen naar de Koppeling Instagram-account verwijderen.
  3. Selecteer de reden van opzegging uw Instagram-account in de vervolgkeuzelijst.
  4. Typ jouw Instagram-wachtwoord nogmaals in het tekstveld dat hieronder verschijnt, en dan klik op de knop [Accountnaam]..

Wat als u meerdere accounts heeft?

Helaas, je kunt niet al je accounts tegelijk verwijderen. U moet inloggen op elk profiel en de bovenstaande stappen herhalen. 

Als u echter slechts één van uw meerdere accounts wilt verwijderen, moet u eerst bevestigen dat de gebruikersnaam overeenkomt met het account dat u wilt verwijderen. Klik hiervoor op de optie Uitloggen aan de rechterkant van het scherm om terug te gaan naar de hoofdpagina en weer in te loggen met het juiste account.

Een paar dingen om te overwegen

Nadat het verwijderingsproces is voltooid, is je account niet langer zichtbaar op Instagram. Je hebt echter nog steeds 30 dagen om van gedachten te veranderen en het opnieuw te activeren. Daarna is het helemaal weg.

Dat gezegd hebbende, kan de verwijderingsprocedure binnen het bedrijf tot 90 dagen duren. Bovendien kan de back-upopslag die Instagram gebruikt om te herstellen in het geval van een ramp, softwarefout of ander gegevensverlies, zelfs na de periode van 90 dagen kopieën van je inhoud bevatten. Bovendien kan het bedrijf uw gegevens registreren veiligheidsmaatregelen, juridische problemen of schendingen van de voorwaarden. Meer hierover lees je op Instagram Privacybeleid.

Een ander ding om te onthouden is dat wanneer uw account wordt verwijderd, u kunt geen nieuw account maken met dezelfde gebruikersnaam. Andere gebruikers kunnen uw gebruikersnaam echter voor zichzelf gebruiken.  

Wat gebeurt er met mijn andere sociale media-accounts nadat ik Instagram heb verwijderd?

Als je andere sociale media-accounts hebt die aan Instagram zijn gekoppeld, hoef je deze niet te ontkoppelen voordat je met het verwijderingsproces begint. Met andere woorden, het verwijderen van je Instagram heeft geen invloed op je Facebook-, Messenger-, WhatsApp- of andere verbonden accounts.

Wat is mijn andere optie?

Als u nog steeds niet zeker weet of u uw account definitief moet verwijderen of gewoon een korte pauze moet nemen, kunt u in plaats daarvan kiezen voor deactivering. Als je je profiel deactiveert, is het niet meer beschikbaar voor het publiek, maar kun je het op elk moment herstellen
Log gewoon in op uw account met behulp van een webbrowser, ga vervolgens naar de profielpagina en kies Bewerk profiel. Je zou de Schakel Mijn account tijdelijk uit optie onderaan de pagina. Klik op die knop, geef een reden voor je beslissingen voer uw wachtwoord opnieuw in. Bevestig ten slotte uw keuze door klikken op Account tijdelijk uitschakelen knop.

Vergroot de betrokkenheid van je fans met likes. Instagram Likes Kopen van Buzzoid.

Laat je Instagram groeien
met Buzzoid

Leer meer
Geschreven door:
AUTEUR & HOOFDREDACTEUR
Jessica is een schrijver die gespecialiseerd is in sociale media, marketing en digitale strategie. Ze is afgestudeerd aan Antioch College en behaalde haar MBA aan de Carroll Graduate School of Management van Boston College, gespecialiseerd in STEM-management. Haar werk is gepubliceerd in tal van wetenschappelijke tijdschriften en reguliere publicaties. Ze woont in New England met haar man, twee kinderen en drie honden.
Dit vind je misschien ook leuk:

Wil je je Instagram sneller laten groeien?