Startpagina / Blog / YouTube-tips / Wat zijn verborgen video's op YouTube?

Wat zijn verborgen video's op YouTube?

Gepubliceerd 11 augustus 2023

YouTube is uitgegroeid tot het nummer één platform voor het uploaden van video-inhoud en heeft de functies voor delen geperfectioneerd, waardoor videomakers meer flexibiliteit en veiligheid krijgen dan ooit. In plaats van je video automatisch openbaar te maken, biedt YouTube drie privacyinstellingen: Privé, Niet vermeld en Openbaar.

Openbaar versus privé versus niet-vermeld: belangrijkste verschillen

Hoewel de meeste mensen het verschil begrijpen tussen privé- en openbare video's, is de verborgen instelling vaak verwarrend. Is deze instelling niet hetzelfde als Privé? En zo nee, wat houdt het dan precies in? We zullen al deze vragen beantwoorden door de drie privacy-instellingen in meer detail met elkaar te vergelijken.

Openbare video's

Wanneer je een video uploadt naar je YouTube-kanaal, is de standaardinstelling Openbaar. Dat betekent dat de video vindbaar is via de zoekfunctie, beschikbaar is op je kanaal en kan worden gedeeld. Met andere woorden, zodra uw video is gepubliceerd, heeft u geen controle over wie deze ziet en waar deze wordt weergegeven.

De openbare instelling heeft bepaalde voordelen. U kunt het bijvoorbeeld gebruiken om:

  • Trek een breder publiek aan en vergroot het aantal abonnees;
  • Kickstart je carrière op YouTube;
  • Door een YouTube-partnerprogramma of sponsoring.

Er is echter een keerzijde, vooral door het gebrek aan controle over je eigen video. Immers, wanneer u uw inhoud plaatst zodat iedereen deze kan zien, kunt u het volgende ervaren:

  • Negatief ontvangen en opmerkingen van trollen;
  • Uw toekomstige carrièremogelijkheden in gevaar brengen als uw video op enigerlei wijze controversieel is;
  • De video niet volledig van internet kunnen verwijderen - er is altijd een kans dat iemand deze opslaat en opnieuw uploadt.

Ondanks deze zorgen wegen de voordelen van het plaatsen van openbare video's veel zwaarder dan de nadelen, vooral als je hoopt je kanaal te laten groeien. Toch doet een dikke huid geen pijn!

Privé video's

Aan de andere kant van het spectrum hebben we video's ingesteld op Privé - de veiligste instelling op YouTube die de zichtbaarheid van je video bijna volledig beperkt. Deze video's worden niet weergegeven in zoekresultaten, aanbevolen of ergens op je kanaal en kunnen niet worden gedeeld via een link. In feite hebben slechts maximaal vijftig mensen die u handmatig uitnodigt, toegang tot de betreffende video.

Het is duidelijk dat het instellen van een video op Privé alle mogelijkheden van negatieve feedback, controverse of ongereguleerd opnieuw uploaden elimineert. Bovendien is dit type video ideaal voor:

  • Clips die je alleen met je familie en vrienden wilt delen;
  • Video's bedoeld voor intern gebruik van uw bedrijf (indien er minder dan 50 werknemers zijn);
  • De opslag van je telefoon opruimen zonder waardevolle inhoud volledig te verliezen.

Als het echter je doel is om abonnees te krijgen en je kanaal te laten groeien, zullen privévideo's zeker niet veel helpen.

Niet-vermelde video's

Als zowel de openbare als de privé-instellingen te extreem voor je zijn, kun je kiezen voor het beste van twee werelden en je video's instellen op Verborgen. Met deze instelling wordt je content niet weergegeven in zoekresultaten of op je kanaal, maar blijft deze toegankelijk via een link. Deze link kan zelfs zonder uw medeweten worden gedeeld, maar de video heeft nog steeds een kleiner bereik in vergelijking met openbare inhoud.

Het verwijderen van video's is een vrij gebruikelijke praktijk op YouTube - alle grote YouTubers bekijken hun inhoud regelmatig en verwijderen video's uit de openbare weergave die ze niet langer weerspiegelen. Afgezien daarvan zijn hier enkele andere voordelen die de instelling Verborgen kan bieden:

  • Kan gunstig zijn voor het interne gebruik van een bedrijf wanneer er meer dan 50 werknemers zijn;
  • Kan waardevol zijn voor het testen van feedback op een mogelijk openbare video;
  • Hiermee kunt u uw YouTube-kanaal beter organiseren en oude en irrelevante video's verwijderen.

Houd er echter rekening mee dat uw controle over een verborgen video niet absoluut is. Ten eerste kunnen niet-vermelde video's nog steeds worden gedeeld op andere platforms, mogelijk zelfs op het ene specifiek gewijd aan dergelijke inhoud. Als een andere gebruiker uw verborgen video bovendien in een openbare afspeellijst plaatst, wordt deze voor iedereen zichtbaar.

Laat je Instagram groeien
met Buzzoid

Leer meer
Geschreven door:
AUTEUR & HOOFDREDACTEUR
Jessica is een schrijver die gespecialiseerd is in sociale media, marketing en digitale strategie. Ze is afgestudeerd aan Antioch College en behaalde haar MBA aan de Carroll Graduate School of Management van Boston College, gespecialiseerd in STEM-management. Haar werk is gepubliceerd in tal van wetenschappelijke tijdschriften en reguliere publicaties. Ze woont in New England met haar man, twee kinderen en drie honden.
Dit vind je misschien ook leuk:

Wil je je Instagram sneller laten groeien?