Ga naar inhoud

Tips & tricks: zo ziet u of iemand u blokkeert op Instagram

Vraagt u zich af waarom u de Instagram-pagina van uw vriend(in) plotseling niet meer kunt vinden? Kunt u hun posts niet zien of geen directe berichten sturen? Dan hebben ze…

Jessica Miller

3 min leestijdInstagram-tips

Illustration of a puzzled orange mascot holding a padlock in front of a white Instagram logo
Op deze pagina
  1. 5 manieren om te ontdekken of iemand u op Instagram heeft geblokkeerd
  2. Zoek het account in de app
  3. Zoek via een browser
  4. Controleer hun Instagram-activiteit
  5. Gebruik een ander account
  6. Controleer uw berichten

Vraagt u zich af waarom u de Instagram-pagina van uw vriend(in) plotseling niet meer kunt vinden? Kunt u hun posts niet zien of geen directe berichten sturen? Dan hebben ze u mogelijk geblokkeerd of beperkt op Instagram.

Het kan vervelend en verwarrend zijn om op sociale media geblokkeerd te worden, maar maak u geen zorgen: u bent niet de enige. In deze blogpost onthullen we de belangrijkste tekenen dat iemand u op Instagram heeft geblokkeerd en geven we u de middelen die u nodig heeft om uw vermoedens te bevestigen.

5 manieren om te ontdekken of iemand u op Instagram heeft geblokkeerd

Om te beginnen: de app waarschuwt u niet wanneer dit gebeurt. Het is dus aan u om het mysterie van uw Instagram-blokkade op te lossen. Hier zijn enkele tekenen die u op weg helpen.

Zoek het account in de app

Tik simpelweg op het Zoek-pictogram onderaan het app-scherm en typ de accountnaam in. Als het profiel privé is en u het niet kunt vinden, bent u mogelijk geblokkeerd.

Als het daarentegen om een openbaar profiel gaat en u er geen informatie van kunt zien , dan bent u zonder twijfel geblokkeerd. Als u bijvoorbeeld geen profielfoto, aantal volgers of aantal posts ziet en er in plaats daarvan het bericht “Nog geen berichten” staat, betekent dit dat de persoon uw online aanwezigheid ongewenst vindt.

Zoek via een browser

Log uit. Voer vervolgens de URL Instagram.com/username in een browser in op uw computer. Uiteraard moet u de term “username” vervangen door de Instagram-gebruikersnaam in kwestie. Als u het account op deze manier wel kunt zien, maar niet wanneer u bent ingelogd, betekent dit dat u geblokkeerd bent. Krijgt u echter de melding “Sorry, deze pagina is niet beschikbaar”, dan heeft de persoon zijn of haar Instagram-profiel verwijderd.

Controleer hun Instagram-activiteit

Ziet u de likes en reacties van de persoon op posts van anderen, maar leidt tikken op hun gebruikersnaam naar een lege profielpagina? Dan hebben ze hun account niet echt verwijderd, maar u waarschijnlijk geblokkeerd.

Gebruik een ander account

U kunt ook het account van een vriend gebruiken om de persoon te zoeken die u heeft geblokkeerd. Of u kunt een ander Instagram-account openen om te bevestigen dat u geblokkeerd bent. Als u hun profiel kunt zien en afbeeldingen kunt bekijken door ze vanaf een ander account op te zoeken, is er geen ruimte meer voor twijfel.

Houd er wel rekening mee dat het platform zijn gebruikers de mogelijkheid geeft om zowel uw huidige account te blokkeren als elk ander account dat u in de toekomst zou kunnen aanmaken.

Controleer uw berichten

Instagram verbergt alle gesprekken die u eerder had met de persoon die u heeft geblokkeerd. U zit dus goed als u uw chat nog kunt zien. U kunt ook kijken naar de groepschats waaraan u beiden heeft deelgenomen. Als ze voor u nog zichtbaar zijn in de groep, maar nergens anders, betekent dit dat ze u hebben geblokkeerd.

Jessica Miller

Geschreven door

Jessica Miller

Hoofdredacteur197 artikelen

Jessica is consultant, onderzoeker en hoofdredacteur van de Buzzoid-blog, gespecialiseerd in sociale media, marketing en digitale strategie. Ze is afgestudeerd aan Antioch College en behaalde haar MBA aan de Carroll Graduate School of Management van Boston College, met als specialisatie STEM Management.

Gerelateerde artikelen

Alle Instagram-tips